Till min utbildning är jag medianom inom film- och tv-produktion. Innan jag började som medietekniker på SLS år 2018 var jag medieföretagare i flera år.

Jag jobbar med digitalisering, behandling och digital arkivering av bild-, ljud-, video- och filmmaterial som ska långtidsbevaras. Jag handleder kollegor och betjänar hela SLS i varierande digitala uppdrag. Till mina arbetsuppgifter hör att strömma olika tillställningar på SLS och jag brinner framför allt för flerkameraregi vid större evenemang.

Mina arbetsdagar är väldigt olika, men en dag kan börja med att jag editerar AV- och ljudfiler, digitaliserar ett antal analoga video- eller ljudkassetter, deltar i några möten och håller kontakt med våra samarbetsparter innan jag går till vårt auditorium för att förbereda strömningen av ett evenemang.

Jag trivs med mitt jobb eftersom det ger mig möjligheten att följa med och implementera den tekniska utvecklingen inom branschen, och utrymme för kreativitet och egen utveckling. Jag gillar gemenskapen på SLS och uppskattar arbetsgivarens vilja att satsa på personalens trivsel och välbefinnande.

Foto: Janne Rentola

Teamtailor

Employer branding från Teamtailor